06 1113 1947 info@refinding.nl

Werknemers last van stress?

Ziekteverzuim door stress

Uit onderzoek blijkt dat het ziekteverzuim, gerelateerd aan stress, nu acht keer vaker voorkomt dan vijf jaar geleden. Een derde van de werknemers, die lange tijd niet komt werken, heeft psychisch klachten en zit gemiddeld 180 dagen thuis.

Stress is op zich niet verkeerd. Het helpt ons om een deadline te halen, scherp te zijn voor dat ene vervelende gesprek dat gevoerd moet worden, enz. Maar als het zich langere tijd voordoet, wordt het ongezond en heeft het invloed op je lichaam en geest. Gevolg: ziekte. Hoe dit zich uit is per persoon verschillend. Wel zijn er veel voorkomende klachten als:

– (Hoofd)pijn

– Slecht slapen

– Vermoeid

– Geïrriteerd

– Slechte concentratie/vergeetachtig

Stress-reductie training

Ziekteverzuim reduceren

Wilt u dus uw ziekteverzuim reduceren en de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers vergroten, dan is het verstandig een cursus stressreductie aan te bieden. Om werkstress te voorkomen richten veel werkgevers zich voornamelijk op het verminderen van de werkdruk, echter dit alleen is meestal niet genoeg. Het is namelijk veel belangrijker om inzicht te krijgen in je eigen stresspatroon: waarom ervaar ik stress en mijn collega niet? Wat zijn mijn stresssignalen en wat kan ik doen om mijn stressrespons te stoppen? Pas als je dit voor jezelf duidelijk hebt, heb je de keus om dit te veranderen.

Wat houdt de training in?

 

Tijdens de training leren de werknemers wat stress is en wat hun stresssignalen zijn, zodat ze hun eigen specifieke patroon herkennen. Vervolgens krijgen ze handvatten om dit patroon te stoppen. Er wordt gekeken naar het brein en hoe dit van invloed is op hoe iemand stress ervaart. Ook gaan we kijken naar de overtuigingen. Zo heeft iemand die geen fouten mag maken over het algemeen meer stress dan iemand die het ziet als een leerervaring. Ook hier krijgen de medewerkers een methode aangereikt om negatieve, belemmerende overtuigingen op een snelle, doeltreffende manier om te zetten in positieve, bekrachtende overtuigingen.

Aan het eind van de training heeft elke werknemer inzichten in zijn of haar eigen stresspatroon en handvaten om dit te reduceren.

Heeft u belangstelling dan neem gerust contact met me op en ik stuur u een offerte.

 

Stress-reductie Workshop

Perfect als bedrijfsactiviteit of als thema voor een teamdag

Naast deze training is het ook mogelijk om een workshop van 2,5 uur, een hele dag of 2 dagen aan te bieden. We bespreken dan samen wat uw wensen zijn, zodat u een workshop op maat krijgt.

Heeft u belangstelling dan neem gerust contact met me op.

 

Een gezonde investering, ik wil graag meer weten