06 1113 1947 info@refinding.nl

lopT/IZR

5Naast alle andere methodes, maak ik veel gebruik van IopT/IZR Omdat dit een specifieke manier van werken is, hier een duidelijke uitleg. 

 

Wat is IopT/IZR?

 

IoPT oftewel IZR is een opstellingsmethode ontwikkelt door de duitse Prof. Dr. Franz Ruppert. IoPT is de afkorting van Identiteitsgerichte psychotrauma therapie ookwel IZR (Interactieve Zelf-Resonantie) genoemd. De methodiek is ontstaan vanuit het traditionele familieopstellingen van Bert Hellinger en verschilt door niet de externe delen (familie) op te stellen, maar de interne delen. De nadruk ligt op de ontwikkeling van de identiteit.

Deze manier van opstellen is een methode die de oorzaken van relatieconflicten, psychische problemen en lichamelijke klachten beter helpen te begrijpen. IoPT helpt, datgene wat verdrongen is naar het onbewuste, in het bewustzijn te brengen. Het laat je overlevingsmechanismen zien. Wat ben je gaan doen om jezelf staande te houden? Wat heb je weggedrukt? Wat heb je afgesplitst en er onder gehouden?
Door dit te erkennen en de geblokkeerde gevoelens weer te voelen, kan het geïntegreerd worden. Op deze wijze kan een traumatische ervaring verwerkt worden waardoor er rust ontstaat. Dit geldt tevens voor vroegkinderlijk en prenatale trauma’s. 
 

Hoe werkt het?

 

Je begint je intentie in de vorm van een zin neer te schrijven. Een verlangen of een onderzoeksvraag.  Bij het opschrijven van het verlangen wordt getoond waarom dit verlangen nog niet behaald is, wat er in de weg zit. Ook kun je een onderzoeksvraag stellen. Bijv. wat wil mijn migraine me vertellen? Vervolgens kies je voor een woord een representant, oftewel in deze methode resonant genoemd.  Deze persoon gaat in resonantie met dat woord, oftewel een deel van jou. Hij/zij benoemd wat er ervaren, gevoeld wordt. Jij kijkt wat het jou doet, wat voor gevoel er boven komt, of en waarvan je het herkent. Vervolgens kies je een nieuw woord en ook deze resonant vertelt wat er met hem/haar gebeurd. De verschillende woorden/delen reageren op elkaar en op dat wat jij vertelt. Hierdoor wordt je je bewust wat er is gebeurd en hoe jij bent gaan reageren op bepaalde situaties en of een traumatische ervaring. Met name bij een traumatische ervaring splitst je onbewuste een deel af. Op dat moment van levensbelang. Door je gevoel af te splitsen, het weg te drukken, haal je je stresslevel naar beneden. Ons lichaam kan het namelijk niet aan om te lang in een hoog stress-niveau te zitten. Het afsplitsen zegt het al, het blijft wel in je lichaam zitten. We noemen dit ook wel het trauma-deel. Om ervoor te zorgen dat je dit ook later niet gaat voelen/ervaren, blijft je onbewuste dit onderdrukken. Het is hier een meester in. Het enige wat er nl moet gebeuren is overleven. Vandaar ook dat dit deel het overlevingsdeel genoemd wordt. Het lastige is alleen dat dit blijft bestaan, ook als de situatie al lang (jaren) voorbij is.

Door dit bewust te maken, is het mogelijk dat deel van jezelf weer te zien en te voelen, waardoor het geïntegreerd kan worden en zo ook de overlevingsdelen ontmanteld kunnen worden. 

 

Wat je krijgt: 

 

Je kunt kiezen tussen een groepsresonantie waarbij anderen je woorden resoneren.  Of een individueel traject. Dan ga je dmv ankers op de grond hetzelfde doen. Dan resoneer je zelf, of ik voor jou.

 

 Jouw investering:

 

Voor het individuele traject krijg je:

een individuele opstelling a 1- 1,5 uur: € 125,00 

Voor een opstelling in de groep:

Een eigen opstelling:  € 140,00

Aanwezig als resonant: € 50,00

incl lunch

Tijdens de dag van 10:00 tot 17:00 vinden er 3 of 4 verschillende resonanties plaats. 

 Zie hiervoor de agenda. 

 

 Ik ben aangesloten bij het CAT (Colletief Alternatieve Therapeuten) en geregistreerd als Alternatief Therapeut, level 3.

 

 

Ja, ik wil graag individuele coaching!