06 1113 1947 info@refinding.nl

Werknemers last van stress?

Ziekteverzuim door stress

Uit onderzoek blijkt dat het ziekteverzuim gerelateerd aan stress nu acht keer vaker voorkomt dan vijf jaar geleden. Een derde van de werknemers die lange tijd niet komt werken, heeft psychisch klachten en zit gemiddeld 180 dagen thuis.

Stress is op zich niet verkeerd. Het helpt ons om een deadline te halen, scherp te zijn voor dat ene vervelende gesprek wat gevoerd moet worden, enz. Maar als het zich langere tijd voordoet, wordt het ongezond en heeft het invloed op je lichaam en geest. Gevolg: ziekte. Hoe dit zich uit, is per persoon verschillend. Wel zijn er veel voorkomende klachten als:
– (Hoofd)pijn
– Slecht slapen
– Vermoeid
– Ge├»rriteerd
– Slechte concentratie/vergeetachtig
– Klachten zonder aanwijsbare redenen

Stress-reductie training

Ziekteverzuim reduceren

Wilt u dus uw ziekteverzuim naar beneden brengen, dan is het verstandig een cursus stress-reductie aan te bieden voor uw werknemers. Om werkstress te voorkomen, richten veel werkgevers zich voornamelijk op het verminderen van de werkdruk. Maar dit alleen is meestal niet genoeg. Het is namelijk veel belangrijker om inzicht te krijgen in je eigen stress-patroon. Waarom ervaar ik stress en mijn collega niet? Wat zijn mijn stress-signalen en wat kan ik doen om mijn stress respons te stoppen? Pas als je dit voor jezelf duidelijk hebt, heb je de keus om dit te veranderen en je stress respons te stoppen.

Wat houdt de training in?

Voorafgaand aan de training is er een telefonische intake om de doelstelling van elke medewerker vast te stellen. Dit wordt verwerkt in het stressplan.

Tijdens de training leren de werknemers wat stress is en wat hun stress signalen zijn. Dit zodat ze hun eigen specifieke patroon herkennen. Vervolgens krijgen ze handvaten dit te stoppen. Er wordt gekeken naar het brein en hoe dit van invloed is op hoe iemand stress ervaart. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen het bewuste en het onbewuste brein. En hoe die kennis inzet kan worden om stress te reduceren. Daarnaast wordt er gekeken naar de overtuigingen. Zo heeft iemand die geen fouten mag maken, over het algemeen, meer stress als iemand die het ziet als een leerervaring. Ook hier krijgen de medewerkers, dmv van Psych-K, een methode aangereikt om negatieve belemmerende overtuigingen op een snelle doeltreffende manier om te zetten in positieve bekrachtende overtuigingen.

Aan het eind van de training heeft elke werknemer een eigen stressplan om zijn of haar stress te reduceren.

Twee weken na de training vind er nog een telefonisch evaluatiegesprek plaats.

Heeft u belangstelling dan neem gerust contact met me op en ik stuur u een offerte.

Stress-reductie Workshop

Perfect als bedrijfsactiviteit

Naast deze training is het ook mogelijk om een workshop van 2,5 uur of een hele dag van 5 uur aan te bieden. We bespreken dan samen wat uw wensen zijn, zodat u een workshop op maat krijgt.

Heeft u belangstelling dan neem gerust contact met me op.

Een gezonde investering, ik wil graag meer weten